Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.01.2009

Moldovagaz: Livrarea de gaze către Moldova va fi reluată marţi la orele 11 (ora locală)

Moldovagaz: Livrarea de gaze către Moldova va fi reluată marţi la orele 11 (ora locală)

Vicepreşedintele consiliului de administraţie a SA “Moldovagaz” Iacob Cazacu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că "Gazprom" va relua livrarea gazelor către Moldova la 13 ianuarie, iar peste 36 de ore, “flacăra albastră” va atinge cantitatea anterioară în sistemul de distribuire a gazelor din republică.

Iacob Cazacu a spus că nordul republicii - inclusiv până la Anenii Noi, în conformitate cu înţelelgerea preşedinţilor Ucrainei şi Moldovei, alimentarea cu gaze va fi efectuată prin staţia de distribuire a gazelor Alekseevka. Cazacu a precizat că Ucraina livrează prin acest punct, din rezervele proprii de gaze, 5,4-5,6 mil. mc de gaze pe zi.

Totodată,  sudul republicii, raioanele centrale şi Chişinăul sunt asigurate cu gaze din contul rezervelor, care există în gazoductele republicii. Cea mai complicată este situaţia celor 16 localităţi din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Anenii Noi şi Dubăsari, precum şi a celor din stânga Nistrului, care nu pot fi e conectate la gazoductul de la Alexeevka. Aceste localitţi  pot primi gaze doar de la staţia de măsurate a gazelor Grebenniki, prin gazoductul din Sudul ţării. 

Premierul rus Vladimir Putin anunţase luni că Rusia şi-a dat acordul pentru reluarea livrărilor de gaz prin Ucraina către consumatorii europeni marţi la ora 7.00 GMT (9.00, ora Moldovei, 10.00, ora Moscovei).

Şeful "Gazprom", Aleksei Miller, l-a informat pe premierul Vladimir Putin că marţi, la ora locală 10.00, "Gazprom" va pune în circulaţie un volum de gaz în conductele ucrainene "pentru a testa" sistemul de tranzit în vedere reluării livrărilor către ţările europene.

 

cuvinte-cheie: Moldovagaz | gaze | Gazprom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus