Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.01.2009

Misiunea OSCE de la Chişinău oferă combustibil pentru încălzirea a 3 instituţii medicale din transnistria

Misiunea OSCE în Moldova a oferit drept ajutor umanitar combustibil pentru încălzirea a trei instituţii sociale de pe malul stâng al râului Nistru, pentru a le ajuta să depăşească deficitul cauzat de disputa gazelor.

„În vremuri de criză umanitară, sunt importante eforturile în comun. Misiunea OSCE doreşte să-şi aducă aportul", a spus Ambasadorul Philip Remler, Şeful Misiunii.

Pe 10 ianuarie, Misiunea a primit solicitarea de a oferi ajutor umanitar din partea autorităţilor moldovene şi celor transnistrene. Centrul Republican de Reabilitare şi Internatul Psihoneurologic din Corjova, lângă Dubăsari, conectate la sistemul de încălzire al aceleiaşi centrale electro-termice, au fost debranşate de la reţeaua de gaze pe data de 10 ianuarie, fiind transferate la încălzire cu motorină. Spitalul pentru invalizi de război din Tiraspol s-a confruntat cu aceeaşi problemă.

Misiunea a procurat şi a transmis ambelor instituţii 4000 litri de motorină. În cele două instituţii din Corjova se află 510 persoane şi alţi 70 de pacienţi se află internaţi în spitalul din Tiraspol.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus