Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.01.2009

Freedom House: Situaţia drepturilor politice în Moldova s-a înrăutăţit

Potrivit raportului organizaţiei americane Freedom House “Freedom in the World 2009”, Moldova rămâne o ţară paţial liberă, având însă un scor mai prost la capitolul drepturilor politice. Astfel, pentru anul 2008, Moldova a primit 4 puncte la capitolul drepturile politice, faţă de nota 3 anul trecut, care este o notă mai bună pe o scară descrescătoare de 7 puncte.

Pentru anul 2008, Moldova a primit 4 puncte la capitolul drepturile politice, faţă de nota 3 anul trecut, care este o notă mai bună pe o scară descrescătoare de 7 puncte.

Raportul Freedom House explică punctajul mai slab prin corupţia răspândită printre oficialii moldoveni, influenţa politică în procesul de distribuire a alocaţiilro bugetare, precum şi prin noile restricţii la accesul la informaţie şi politizarea investigaţiilor anticorupţie,

Potrivit Freedom House, o ţară parţial liberă este ţara unde respectarea drepturilor politice şi a libertăţilor civile este limitată. Ţările parţial libere suferă frecvent de corupţie, nerespectarea legislaţiei, conflicte interetnice sau religioase. De asemenea, o ţară parţial liberă este dominată de un singur partid, în pofida existenţei unei faţade a pluralismului. 

Raportul despre libertatea în lume mai arată că regimurile autoritare s-au întărit în numeroase regiuni anul trecut, inclusiv în fostul spaţiu sovietic.

cuvinte-cheie: Freedom House

Comentarii (0)

 

Related news

Sus