Trimite e-mail | Printeaza
Externe
11.01.2009

Moscova condiţionează reluarea tranzitului gazului rusesc prin Ucraina către Europa

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a pus, duminică, două condiţii pentru reluarea tranzitului gazului rusesc prin Ucraina către Europa de existenţa unui document unic de creare a comisiei de monitorizare şi de prezenţa reală a observatorilor în punctele unde se va face monitorizarea.

Potrivit RIA Novosti. în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul Igor Secin, preşedintele rus a subliniat cele două condiţii care, în opinia Moscovei, sunt necesare a fi îndeplinite pentru reluarea tranzitului de gaz prin Ucraina pentru consumatorii europeni. "În primul rând, existenţa documentului semnat de toate părţile să corespundă textual cu cel semnat de partea rusă", a subliniat Medvedev.

De notat că Gazprom anunţase că aşteaptă să-i parvină textul documentului semnat la Kiev.
"În al doilea rând este vorba despre prezenţa reală a observatorilor la staţiile unde se va face monitorizarea – la graniţa ucraineană şi la depozitele subterane de gaz", a adăugat Medvedev,

Liderul de la Kremlin a mai spus că, în cazul în care observatorii vor stabili micşorarea volumului de gaz rusesc, Rusia va micşora livrările cu echivalentul cantităţilor dispărute de gaz.

cuvinte-cheie: gaze | Gazprom | tranzit

Comentarii (0)

 

Related news

Sus