Trimite e-mail | Printeaza
Externe
10.01.2009

Algeria este dispusă să mărească livrările de gaze spre Europa

Algeria este pregătită să îşi sporească livrările de gaze către clienţii din Europa, dacă acest lucru este permis de contracte, a declarat sâmbătă ministrul algerian al Energiei şi Minelor, Shakib Khelil, transmite Mediafax.

"Avem contracte pe termen lung care ne leagă de diferiţi parteneri din Europa (...), putem mări cantităţile livrate acestor parteneri dacă o permit contractele", a declarat Khelil, citat de agenţia APS.

Khelil tocmai se întâlnise cu ministrul olandez al Economiei, Maria Van Der Hoeven, aflată într-o vizită de lucru de două zile în Algeria.

"Dacă contractele nu permit acest lucru, nu putem mări aprovizionarea", a explicat ministrul, la finalul acestei întrevederi, în cursul unei conferinţe de presă.

Khelil a mai apreciat că criza gazelor dintre Rusia şi Ucraina este de natură "comercială, nu politică".

Alger poartă negocieri cu Madridul pe tema preţului gazelor, dar această discuţie nu va fi niciodată "un motiv pentru ca Algeria să întrerupă livrările de gaze spre Spania", a mai spus el.

Algeria furnizează în prezent Uniunii Europene circa 12 la sută din necesarul său de gaze naturale, datorită a două gazoducte cu Italia şi Spania şi prin furnizările tot mai importante de gaz natural lichefiat (GNL), subliniază APS.

cuvinte-cheie: livrari | criza | gaze

Comentarii (0)

 

Related news

Sus