Trimite e-mail | Printeaza
Externe
08.01.2009

Naftogaz consideră că negocierile cu Gazprom evoluează într-o direcţie pozitivă


Compania ucraineană Naftogaz a apreciat joi că negocierile pe care le-a avut cu monopolul rus Gazprom în ceea ce priveşte disputa lor comercială evoluează într-o direcţie pozitivă, relatează Reuters. Şeful Naftogaz Oleg Dubina şi omologul său de la Gazprom Aleksei Miller au avut o scurtă discuţie joi dimineaţă, pentru a rezolva diferendul care a lăsat fără gaz mare parte din Europa.

"Au teleconferinţe de mai multe ori pe zi, în fiecare zi. Ne aşteptăm ca situaţia să evolueze într-o direcţie constructivă, pozitivă", a declarat presei Igor Didenko, vicepreşedintele Naftogaz.

Preşedintele companiei Gazprom, Aleksei Miller, şi preşedintele companiei Naftogaz, Oleg Dubina, au avut o întrevedere scurta, fara intermediarii europeni, dupa ce partea ucraineana si cea rusa anuntasera ca nu este posibila o intrevedere trilaterala cu reprezentantul UE. 

Preşedintele comisiei de afaceri externe a Parlamentului European, Jacek Saryuz Wolski, si-a exprimat speranta ca până la finalul întâlnirii sa poată fi reluate livrarile de gaz rusesc către Europa.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că se aşteaptă la rezultate rapide din partea Ucrainei şi Rusiei pentru rezolvarea disputei gazului, relatează Reuters.

"Ne aşteptăm ca discuţiile dintre Ucraina şi Rusia să ducă rapid la rezultate", a spus Merkel, la Paris, alături de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

cuvinte-cheie: Bruxelles | discutii | livrare | gaze | Gazprom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus