Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.01.2009

UE introduce taxe vamale la importul barelor de oţel din Moldova

Comisia Europeană a anunţat marţi, 6 ianuarie că va introduce taxe vamale temporare la importul barelor de oţel din China şi Moldova. Mărimea taxelor pentru China vor constitui 25%, iar pentru Moldova – 4%. Decizia a fost luată de Comisia Europeană la solicitarea membrilor Eurofer, din partea unor companii ca ArcelorMittal şi Thyssen Krupp AG.

UE a lansat o investigaţie privind preţurile de import a laminatului din China, Moldova şi Turcia  în mai 2008.   Investigaţia a fost efectuată în baza unei plângeri parvenite la UE la 25 martie curent de la Confederaţia Europeană a Metalului “Eurofer”, în care erau menţionate, în special, importurile de laminat din China, Moldova şi Turcia.

Cel mai mare exportator de laminate pe piaţa UE din Moldova este Uzina Metalurgică de la Râbniţa, situată în Transnistria, dar care a fost înregistrată şi la Chişinău pentru a putea efectua exportul peste hotare.

Potrivit datelor Ministerului Reintegrării şi Serviciului Vamal din Moldova, în anul 2007, Uzina Metalurgică de la Râbniţa a exportat în ţările UE aproximativ 300 mii tone de produse siderurgice.

cuvinte-cheie: laminat | otel | Rabnita

Comentarii (0)

 

Related news

Sus