Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.12.2008

Ucraina a propus Moldovei sa cumpere energie electrica la un pret mai avantajos decat cea din Transnistria

Ucraina a propus Moldovei sa cumpere energie electrica la un pret mai avantajos decat cea din Transnistria

Intreprinderea ucraineana "Ukrinterenergo" a propus companiei moldovenesti "Energocom" sa procure, incepand cu 1 ianuarie 2009, energie electrica din Ucraina la pretul de 52 dolari pentru 1 MWt/ora,  pentru aceasta fiind nevoie sa semneze o anexa la contractul existent din 20 mai 2005.

Ministerul ucrainean al Energiei si Combustibilului a comunicat ca in acest sens ministrul ucrainean Iuri Prodan i-a expediat o scrisoare viceprim-ministrului, ministrului Economiei si Comertului din Moldova Igor Dodon. In scrisoare se mentioneaza necesitatea incheierii unui nou acord pentru asigurarea interconectarii la frontiera moldo-ucraineana in cazul in care Energocom va refuza sa semneze o anexa la contractul existent cu "Ukrinterenergo".  

CERS Moldoveneasca din regiunea transnsistreana a semnat recent cu compania "Energocom" un contract de livrare  in Moldova a energiei electrice produse la centrala, de la 1 ianuarie 2009 pana la 31 martie 2010, in volum de 250 mil. kWt/ora pe luna. Acest fapt ar putea conduce la sistarea importului de energie electrica din Ucraina in Moldova.

CERS Moldoveneasca este dispusa sa livreze energie electrica la pretul de 56 dolari pentru 1 MWt/ora.

 

cuvinte-cheie: CERS Moldovenească | Ukrinterenergo | Energocom

Comentarii (0)

 

Related news

Sus