Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-28/banca-mondiala-a-anulat-partial-imprumutul-pentru-finantarea-proiectelor-de-infrastructura-in-moldov-7949.html
Data: Dec 28, 2008 (18:12)

Banca Mondiala a anulat partial imprumutul pentru finantarea proiectelor de infrastructura in Moldova

 

Banca Mondiala a anuntat la 26 decembrie 2008 ca anuleaza acordarea sumei de 11 mil. dolari SUA din creditul Asociatiei pentru Dezvoltare Internationala (ADI) de 16 milioane dolari SUA, acordat  pentru Programul Guvernului in sectorul drumurilor. Cauza anularii partiale a imprumutului - procedura de achizitii neconforme.

  

"Banca Mondiala trateaza la modul cel mai serios transparenta, competitivitatea si echitatea in procesul de achizitii folosit pentru atribuirea contractelor finantate din mijloacele sale. Regulile de achizitii ale Bancii Mondiale, ce sunt obligatorii pentru toate contractele finantate de Banca Mondiala, asigura acest lucru, iar încalcarea acestora nu lasa Bancii o alta optiune decat anularea sumei respective de finantare", se arata intr-un comunicat al Bancii Mondiale.

 

 

Programul în sectorul drumurilor al Republicii Moldova a fost aprobat de Consiliul de Administrare a Bancii Mondiale în martie 2007. Asociatia pentru Dezvoltare Internationala a Grupului Bancii Mondiale a acordat un credit in valoare de 16 milioane dolari SUA pentru a oferi asistenta Guvernului Mioldovei in scopul imbunatatirii starii si calitatii retelei de drumuri, si modului de gestionare a acesteia.

 

 

Creditul acordat de Banca Mondiala include finantarea altor activitati in sectorul drumurilor, precum este asistenta tehnica oferita Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului si Administratiei de Stat a Drumurilor, implementarea careia va continua, mai precizeaza comunicatul Bancii Mondiale.