Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-26/moldcell-a-obtinut-certificatul-de-conformitate-cu-sistemul-de-management-al-calitatii-iso-90012000-7930.html
Data: Dec 26, 2008 (13:37)

MOLDCELL a obtinut Certificatul de Conformitate cu Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001:2000.

Certificatul i-a fost inmanat la 25 decembrie, directorului general MOLDCELL, Chiril Gaburici, de catre Asot Arutiunean, manager Marketing si Dezvoltare al reprezentantei regionale a "Bureau Veritas", lider mondial in domeniul certificarii.

ISO 9001:2000 este implementat in peste 1 milion de companii din lume. Scopul acestui standard international este de a asigura implementarea unui sistem de Management al calitatii in interiorul companiilor, ceea ce inseamna ca principalul obiectiv al acestora il reprezinta calitatea si toate aspectele interne ale companiei (performantele proceselor, competenta personalului, produsele, serviciile, etc) care sunt imbunatatite in mod continuu.

Certificarea sistemului de calitate al companiei MOLDCELL a avut loc in mai multe etape, printre acestea fiind: intervievarea sefilor de departamente si angajatilor companiei din toate departamentele, verificarea tuturor documentelor relevante pentru modul in care se desfasoara procesele in cadrul companiei, auditul intern al proceselor s.a. In urma acestei analize minutioase, "Bureau Veritas Certification" a anuntat decizia de a certifica sistemul de calitate din MOLDCELL, conform normelor standardului ISO 9001:2000.

Reprezentantul "Bureau Veritas" Asot Arutiunean, a mentionat ca tot mai multe companii din lume implementeaza standardele unui sistem de management recunoscut international pentru a veni in intampinarea nevoilor si asteptarilor clientilor sai. "Este plauzibil faptul ca pe piata de telefonie mobila din Moldova s-a facut un prim pas in acest sens datorita companiei MOLDCELL. Am avut deosebita ocazie si placere sa cunoastem compania din interior. Verificand sistemul de management al calitatii in MOLDCELL constatam ca aceasta companie respecta toate standardele internationale", a spus Asot Arutiunean.

La randul sau directorul general MOLDCELL Chiril Gaburici a spus ca un sistem de management al calitatii certificat demonstreaza angajamentul companiei MOLDCELL fata de calitate si satisfactia clientului. "Nu o data a fost mentionata si premiata la nivel national orientarea catre clienti si calitatea inalta a serviciilor prestate de MOLDCELL. Astazi, suntem bucurosi si mandri de faptul ca am devenit primul operator de telefonie mobila din Moldova certificat de conformitate cu Sistemul International de Management al Calitatii ISO 9001:2000, acesta fiind un nou pas spre imbunatatirea continua a companiei noastre", a mai adaugat Chiril Gaburici.

Cele opt principii ale ISO 9001:2000 care au fost adoptate cu succes de catre MOLDCELL pe parcursul a celor 9 ani de activitate (orientarea catre client, leadership, implicarea personalului, abordare procesuala, abordarea sistemului de catre management, imbunatatire continua, abordare concreta in luarea deciziilor si relatii reciproc avantajoase cu furnizorii) sunt un mijloc de a orienta compania catre telurile propuse si de a imbunatati in mod continuu performantele acesteia.

Compania de certificare "Bureau Veritas" are 700 oficii si laboratoare in peste 150 tari ale lumii. Reprezentanta regionala din Ucraina efectueaza certificarea intreprinderilor din cinci tari: Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Armenia si Georgia.