Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.12.2008

A fost aprobat proiectul Cărţii Verzi a populaţiei

Documentul a fost aprobat în cadrul  şedinţei Comisiei naţionale pentru populaţie şi dezvoltare din data de 22 decembrie 2008. Cartea Verde a Populaţiei Republicii Moldova reprezintă o analiză a situaţiei demografice din Republica Moldova în perioada anilor 1990-2007, precum şi consecinţele pe care aceste probleme le pot avea asupra altor subsisteme sociale, oferind anumite soluţii pentru ele.

Problemele demografice specifice Republicii Moldova sunt prezentate într-o formă logică, în comparaţie cu situaţia din unele ţări europene şi chiar din lume. Datele statistice sunt analizate şi interpretate în aşa mod ca să permită înţelegerea schimbărilor apărute în evoluţia fenomenelor demografice şi pentru persoanele care nu sînt familiarizate cu aceste probleme.

Lucrarea are ca scop sensibilizarea opiniei publice, a factorilor de decizie de toate nivelurile asupra complexităţii problemelor demografice cu care se confruntă societatea la etapa contemporană şi asupra consecinţelor care pot interveni în diferite domenii ale vieţii economice şi sociale.
Cartea Verde a Populaţiei Republicii Moldova urmează a fi tipărită şi distribuită autorităţilor publice centrale şi locale în calitate de sursă oficială de informaţie.

cuvinte-cheie: Cartea Verde a populatiei

Comentarii (0)

 

Sus