Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.12.2008

Statul încă nu a găsit cumpărători pentru UNIC, „Floare-Carpet" şi Glass Container Company

În cadrul licitaţiilor din 17-19 decembrie curent, au fost vândute pachetele a 10 societăţi pe acţiuni în valoare de 29,9 mil. lei, dintre care 24,1 mil. lei au rezultat din vânzarea pachetului de 60,177% a SA  „Aviatehnologie". Totodată, pachetele companiilor mari ca UNIC, „Floare-Carpet" şi Glass Container Company, Tutun CTC, „Ipteh” şi „Impethcom etc nu au fost solicitate.

Pachetele statului în aceste societăţi nu au fost atracive pentru potenţialii investitori nici în cadrul licitaiilor anterioare, desfăşurate în anul curent.

În cadrul unei conferinţe de presă privind bilanţul activităţii Guvernului, premierul Zinaida Greceanîi a menţionat că statul nu va vinde acţiunile sale în companiile mari la un preţ de nimic.

Astfel că, pentru licitaţiile din 17-19 decembrie, faţă de licitaţiile anterioare din 5-7 noiemrbie 2008, preţul unei acţiuni a magazinului „Unic” a fost majorat de la  5, 9 mii lei până la 6,6 mii lei, iar a unei acţiuni a  Institutului de proiectări tehnologice „Ipteh” şi a SA „Imtehcom” – de la 2,75 mii lei până la 2,84 mi lei. În total, statul intenţionează să obţină aproximativ 450 mil. lei din vânzarea acţiunilor sale la UNIC, 540 mil. lei pentru acţiunile la „Ipteh” şi 190 mil. lei- pentru SA „Imtehcom".  

Totodată, la unele acţiuni preţul a fost redus. Astfel, preţul iniţial al unei acţiuni ale statului la „Glass Container Company” a fost redus de la 1000 lei până la 720 de lei, iar preţul iniţial al unei acţiuni a statului la banca „Eurocreditbank” – de la 20 de lei până la 15 lei.

cuvinte-cheie: licitatii | actiuni | UNIC | Floare-Carpet

Comentarii (0)

 

Related news

Sus