Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.12.2008

Întrevederea Voronin-Smirnov va avea loc la 24 decembrie 2008, la Tiraspol

Întrevederea Voronin-Smirnov va avea loc la 24 decembrie 2008, la Tiraspol

Despre data întrevederii a comunicat luni, liderul transnistrean Igor Smirnov, în cadrul unei prelegeri la Universitatea de stat din Transnistria. Potrivit lui, timp de trei luni Tiraspolul a încercat să organizeze întrevederea cu Chişinăul la nivel înalt.

Liderul transnistrean a menţionat că propunerile Tiraspolului privind data desfăşurării întrevederii erau respinse de către partea moldoveană din motive neclare. „În sfârşit, se preconizează că la 24 decembrie întrevederea, totuşi, va avea loc”, a declarat Smirnov, adăugând că Tiraspolul a pledat întotdeauna pentru iniţierea negocierilor şi că acum poate să treacă cu vederea faptul că preconizata întrevedere ar fi iniţiativa Chişinăului. „În realitate, aceasta este propunerea noastră, însă dacă domnul Voronin vrea să creadă altfel, fie. Doar nu asta e important. În cazul dat este important rezultatul. Sperăm foarte mult să primim răspuns la Acordul de prietenie şi colaborare dintre Transnistria şi Moldova, transmis în luna aprilie”, a mai spus Smirnov.

De asemenea, sbuiectul preconizatei întrevederi cu Vladimir Voronin a fost discutat de Igor Smirnov în cadrul întrevederii cu ministrul transnistrean de externe  Vladimir Iastrebciak, potrivit  presei ruse şi transnistrene.

Preşedintele Voronin anunţase săptămâna trecută că i-a propus lui Smirnov să se întâlneasă la 24 decembrie curent. De asemena, şeful statului a menţionat că i-a trasmis liderului transnistrean proiectul de lege privind  statutul de autonomie a Transnistriei. Potrivit lui Voronin, acest proiect de lege şi Legea „Cu privire la bazele statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului” din 2005 este unul şi acelaşi document. Legea stabileşte pentru Transnistria statutul unei formaţiuni teritoriale autonome, ce este parte componentă a Moldovei, care îşi soluţionează problemele, în limitele competenţelor, stabilite de Constituţie şi legislaţia Republicii Moldova.

cuvinte-cheie: Voronin | Smirnov | intrevedere

Comentarii (0)

 

Related news

Sus