Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.12.2008

Chişinăul are cel mai bun randament al investiţiilor imobiliare

Chişinău este oraşul cu cele mai bune rate de profit la nivel mondial. Potrivit unui studiu realizat de Global Property Guide în 71 de locaţii ale lumii, Capitala Moldovei oferă cele mai bune randamente ale plasamentelor imobiliare, +14,17%. Bucureştiul, cândva foarte apreciat de jucătorii din domeniu, nu a mai reuşit decât să sigure un yield de 5,54%, încadrându-se în rândul oraşelor cu rate moderate de profit.

Chişinău, Cairo, Jakarta, Skopje, Lima şi Manila sunt oraşele care oferă cele mai bune randamentele ale investiţiilor imobiliare. La finalul anului 2008, ratele de profit variau aici între 10,11 şi 14,17%. Potrivit Global Property Guide, Capitala Moldovei este locaţia cu cele mai ridicate yielduri din lume. Bani buni se pot obţine şi din plasamente în Buenos Aires, Bogota, Amman, Panama ori Kiev.

La polul opus se află astăzi oraşe care în trecut atrăgeau majoritatea fondurilor imobiliarilor. Roma, Helsinki şi Madrid au ajuns să fie date drept exemplu negativ. Pe lista locaţiilor nepotrivite pentru investiţii pe termen lung se mai află New York, Londra, Geneva, Bratislava, Moscova, Riga sau Luxemburg.

Criza financiară a făcut ca ratele de profit să scadă până la aproape 2%. Cea mai critică situaţie se constată în Andorra, Taipei şi Creta. Nici Bucureştiul nu se poate lăuda cu cifre prea bune. Dacă în trecut capitala ţării noastre era indicată drept una dintre locaţiile aducătoare de bani, acum ea se află la categoria "nu investiţi, nu ocoliţi". Adică randamentele ce se pot obţine aici se află la un nivel mediu, nici foarte atractiv, dar nici de neluat în seamă.

Din toate cele 71 de ţări incluse în analiza Global Property Guide, Montevideo este singurul oraş de 5 stele. Cu un yield de 7,56%, localitatea are în prezent cel mai mare potenţial de creştere.

Sursa: The Money Channel

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus