Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-19/guvernul-inaugureaza-bradul-principal-al-tzarii-in-timp-ce-pomul-de-craciun-ram-ne-in-arest-7858.html
Data: Dec 19, 2008 (23:19)

Guvernul inaugureaza Bradul principal al ţării, în timp ce Pomul de Crăciun rămâne în arest


Vineri, 19 decembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa clădirii Guvernului, a fost inaugurat „Badul principal al ţării”. La inaugurare a participat premierul Zinaida Greceanîi care a menţionat că, „în primul rând, Pomul împodobit se asociazǎ cu dragostea faţă de cei apropiaţi, deoarece el este împodobit cu multǎ  căldură de întreaga familie”.

Totodată, premierul a spus că acest brad, perioada 19 decembrie 2008 -13 ianuarie 20009 va fi „un Centru de atracţie unic, la care mari şi mici, copiii şi vârstnicii vin ca sǎ se distreze, sǎ urmǎreascǎ programe de divertisment, sǎ se fotografieze pentru a fixa clipa magicǎ a sǎrbǎtorilor ivernale”.

Spectacolele preconizate cu artişti profesionişti şi amatori vor prezenta obiceiuri de iarnǎ ca pluguşorul, semǎnatul, mǎşti populare, capra, malanca, cǎluţii şi multe altele.

Tot în Piaţa Marii Adunǎri Naţionale, la 31 decembrie 2008, va avea loc Concertul de Revelion care va fi transmis în direct şi de TV Moldova 1.

Totodată, Pomul de Crăciun al primăriei rămâne în continuare în ocolul silvic de la Străşeni. Primarul capitalei a negociat cu poliţia un loc pentru amplasarea pomului, însă oamenii legii nu a acceptat niciuna dintre cele cinci propuneri de locaţii, situate în centrul capitalei.