Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.12.2008

CCA a anunţat moratoriu la concursurile pentru utilizarea frecvenţelor terestre TV şi radio până la alegerile parlamentare

Anunţul a fost făcut vineri, 19 decembrie, de către preşedintele CCA, Grigore Gorincioi. Prin această decizie, CCA a anunţat că nu va scoate la concurs licenţa expirată a postului PROTV Chişinău până la alegerile parlamentare, preconizate pentru primăvara anului 2009. Totodaă, CCA a menţionat că cei 12 radiodifuzori cărora le expiră licenţele pe durata campaniei electorale vor putea activa nestringherit în aceasta perioadă.

"În condiţiile unei campanii electorale, anunţarea concursului pentru utilizarea frecvenţelor terestre TV şi radio reprezintă un risc deosebit nu doar pentru imaginea Consiliului Coordonator al Audiovizualului, pentru imaginea audiovizualului moldovenesc, dar şi pentru imaginea Republicii Moldova, care şi-a declarat integrarea europeană ca o prioritate", a accentuat Gorincioi.

Preşedintele CCA a menţionat că Moratoriul, instituit la 19 decembrie, va permite CCA să se concentreze asupra monitorizării corecte şi eficiente a campaniei electorale în mass-media.

Decizia CCA privind mortoriul a fost precedată de reacţii puternice ale societăţii civile din Moldova, cât şi a OSCE şi UE.

Totodată, decizia a fost precedată de convorbirea dintre preşedintele Vladimir Voronin şi reprezentantul UE pentru Republica Moldova, Kalman Miszei, ce a avut loc la 18 decembrie. Serviciul de presă al Preşedinţiei nu menţionează însă printre subiectele întrevederii şi cazul PROTV. „În cursul întrevederii a fost discutată perspectiva dezvoltării relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Subiectele examinate au vizat de asemenea chestiuni ce ţin de situaţia social-politică din ţara noastră şi pregătirea către alegerile parlamentare din anul viitor”, se arată în comunicatul serviciului de presă pe marginea întrevederii Voronin-Miszei.

cuvinte-cheie: ProTV | licenta | CCA

Comentarii (0)

 

Related news

Sus