Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.12.2008

BEI intenţionează să lanseze noi proiecte investiţionale în Moldova

Premierul Zinaida Greceanîi a salutat finalizarea negocierilor şi semnarea, pe parcursul zilei de joi, a acordului direct între Guvernul Republicii Moldova,  Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare referitor la proiectul de modernizare a Aeroportului Internaţional Chişinău, apreciind proiectul drept unul foarte important pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu dna Eva Srejber, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Reprezentanţii BEI s-au arătat satisfăcuţi de colaborarea anterioară cu administraţia Aeroportului, precum şi de proiectul actual de modernizare a acestuia, în valoare de peste 46 milioane de euro. În alt context, dna Eva Srejber a declarat că lucrările propriu-zise de reabilitare a drumului Chişinău-Hînceşti, finanţate din sursele BEI ar putea începe în primăvara anului 2009.

Prim-ministrul a apreciat importanţa proiectului, menţionînd că această porţiune de drum este una strategică pentru Republica Moldova. În acelaşi context, Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că şi alte proiecte de reabilitare a drumurilor, negociate cu altţi parteneri de dezvoltare, vor fi realizate cu succes.

Printre proiectele ce urmează a fi iniţiate în viitorul apropiat în comun cu Banca Europeană de Investiţii au fost menţionate construcţia liniei electrice de înaltă tensiune Bălţi-Suceava, precum şi reabilitarea sistemelor de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a mai multor localităţi din ţară. 

cuvinte-cheie: BEI | investitii | infrastructura

Comentarii (0)

 

Related news

Sus