Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-17/vinurile-moldoveneshti-vor-fi-expuse-la-expozitzia-internatzionala-de-vinuri-shi-produse-alcoolice-t-7802.html
Data: Dec 17, 2008 (14:18)

Vinurile moldoveneşti vor fi expuse la expoziţia Internaţională de vinuri şi produse alcoolice tari "ProWein" din Dusseldorf

Participarea companiilor vinicole din Moldova la cea mai mare expoziţie vinicolă internaţională, va fi organizată de Comitetul de Est al Economiei Germane. Expoziţia va avea loc în perioada , 20-31 martie 2009.

De asemenea, cu sprijinul Comitetului de Est al Economiei Germane, la 15 ianuarie 2009, la Berlin va fi organizat Forumul "Perspectiva cooperării moldo-germane în domeniul industriei agroalimentare". Evenimentul va avea loc în cadrul Expoziţiei Internaţionale "Saptămâna verde în Berlin" (International Green Week Berlin).

Acest fapt a fost menţionat în cadrul întrevederii prim-vicepremierului, ministrului Economiei şi Comerţului din Moldova Igor Dodon cu Directorul executiv a Comitetului de Est al Economiei Germane Rainer Lipdner. Oficialul german a declarat că Comitetul va acorda suportul necesar agenţilor economici din Moldova pentru promovarea produselor moldoveneşti  pe piaţa germană.

Comitetul de Est al Economiei Germane (Ost-Aussschuss der Deutschen Wirtschaft) a fost creat în anul 1952 şi este un organ comunitar, care reuneşte principalele asociaţii de ramură din Germania. Ost-Aussschuss der Deutschen Wirtschaft este cea mai veche iniţiativă regională a economiei germane.