Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-17/statul-shia-v-ndut-actziniule-la-10-intreprinderi-in-valoare-totala-de-299-mil-lei-7803.html
Data: Dec 17, 2008 (16:45)

Statul şi-a vândut acţiniule la 10 întreprinderi, în valoare totală de 29,9 mil.lei

În cadrul licitaţiei din 17 decembrie, au fost vândute pachetele a 10 societăţi pe acţiuni în valoare de 29,9 mil. lei, dintre care 24,1 mil. lei au rezultat din vânzarea pachetului de 60,177% a SA  „Aviatehnologie". Pachetel a patru emitenţi  („Aviatehnologie", „Farmacia nr. 297", „Seminte-Agro" şi „Fabrica de conserve din Călăraşi") au fost vândute la preţurile iniţiale. Pentru celelalte pachete lupta s-a desfăşurat între câţiva cumpărători.

Cele mai scumpe au devenit acţiunile magazinului de cărţi din Soroca „Olhionia", pachetul fiind realizat la preţul de 69 lei/acţiune, preţul iniţial fiind de 14,99 lei.

Directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice Igor Grigoriev a calificat rezultatele licitaţiei drept destul de bune şi optimiste. El şi-a exprimat speranţa că în următoarele două zile se vor găsi investitori şi pentru întreprinderile mari ca „Unic", „Floare-Carpet", Glass Container Company. Potrivit lui, sunt semnale privind interesul potenţialilor investitori faţă de acţiunile acestor companii. Grigoriev a admis că asupra participării vânzătorilor la licitaţie ar fo putu influenţa criza financiară, precum şi modificarea condiţiile de creditare pentru agenţii economici.