Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.12.2008

BERD va aloca un credit de 25,5 mil. euro pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău

BERD va aloca un credit de 25,5 mil. euro pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Chişinău


Consiliul Directorilor BERD a adoptat o decizie în acest sens la 11 decembrie curent, iar la 17 decembrie, Guvernul Moldovei a aprobat semnarea unui acord de creditare cu BERD.

BERD va cofinanţa proiectul de reabilitare a Aeroportului Internaţional Chişinău, în valoare de 46,25 mil. euro. Totodată, Banca Europeană de Investiţii va aloca 20 mil. euro, iar 1,75 mil. euro vor fi alocaţi prin intermediul instrumentului politicii de vecinătate a Uniunn Europene NIF.    

Creditul BERD va fi disbursat în două tranşe de 17,5 mil. euro şi 8 mil. euro, respectiv. Mijloacele sunt oferite pe un termen de 15 ani, cu o perioadă de graţi de 4 ani. Rata dobânzii constituie Eurolibor 3 luni + 4,6%.

Împrumutul va fi acordat direct ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău”, ceea ce înseamnă că mijloacele nu vor fi contractate de Guvern şi va fi emisă o garanţie de stat pentru acest proiect.

Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitarea şi  modetnizarea pistei de decolare/aterizare, a căilor de acces spre aeroport, renovarea peronului şi extinderea terminalului de pasageri, pentru procurarea echipamentului special.

cuvinte-cheie: credit | aeroport | BEI | BERD

Comentarii (0)

 

Related news

Sus