Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2008

Marian Lupu a avut o intrevedere cu un grup de oameni de afaceri francezi

Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a oamenilor de afaceri din Franţa, condusă de Pierre Starck, preşedintele Companiei „Groupe Pierre Starck". Oamenii de afaceri francezi se află într-o vizită de documentare în Moldova în vederea realizării unor proiecte în domeniul turismului, infrastructurii rutiere, cultivării şi exportului producţiei agricole bio, relatează Serviciul de presă al Legislativului.

Accentuînd interesul pentru prezenţa masivă a capitalului francez în economia Republicii Moldova, spicherul a menţionat existenţa unui cadru juridic favorabil atragerii investiţiilor străine. Parlamentul va continua să ajusteze legislaţia naţională la normele comunitare pentru a încuraja oamenii de afaceri străini să investească în Moldova, a mai spus  Marian LUPU.

Potrivit oaspeţilor francezi, Moldova ar putea prezenta o curiozitate în plan turistic, şi prin dezvoltarea acestei ramuri ţara noastră va deveni  mai cunoscută peste hotare. Domeniul turismului, inclusiv al turismului rural, este important pentru dezvoltarea economiei republicii în ansamblu, a estimat în context Marian Lupu. Acum e momentul oportun să stimulăm dezvoltarea ramurii. În această ordine de idei, Preşedintele Parlamentului a susţinut intenţia Companiei „Groupe Pierre Starck" de a inaugura un complex turistic de agrement în Moldova.

La întrevedere au participat Victoria Iftodi, Ambasador al Republicii Moldova în Franţa, şi Pierre Andrieu, ambasador al Franţei  în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus