Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-16/la-moscova-se-vor-desfashura-zilele-vinului-moldovenesc-7789.html
Data: Dec 16, 2008 (21:34)

La Moscova se vor desfăşura Zilele vinului moldovenesc

La Moscova  se vor desfăşura Zilele vinului moldovenesc, care vor fi organizate în cadrul ediţiei a 16-a a Expoziţiei internaţionale „Prodexpo 2009", în perioada 9-13 februarie 2009. Prim-viceprim-ministru, ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon  a prezidat astăzi, 16 decembrie, şedinţa grupului organizatoric al acestui eveniment din care fac parte reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie, Agenţiei „Moldova-Vin", Serviciului Vamal, MIEPO, etc.

Potrivit MEC, organizarea Zilelor vinului moldovenesc la Moscova  are drept scop promovarea  imaginii vinurilor moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse.

În cadrul expoziţiei va fi amenajat un stand al Republicii Moldova, care va fi concomitent suplinit cu standuri separate ale companiilor vinicole moldoveneşti. Astfel, va fi asigurată o prezentare amplă a vinurilor de calitate produse în Republica Moldova.  Vizitatorii standului autohton vor viziona şi un program cultural susţinut de către artiştii moldoveni la Moscova.

Standul de promovare a băuturilor alcoolice moldoveneşti sunt invitaţi sa-l viziteze oficiali si agenţi economici din toate regiunile Federaţiei Ruse, precum si mass-media rusa.

Expoziţia Prodexpo este recunoscută drept una din cele mai mari expoziţii din Federaţia Rusa si are drept scop promovarea băuturilor şi produselor alimentare de calitate pe piaţa rusă.  În anul 2008, expoziţia a fost vizitată de peste 110 mii vizitatori.

Începând cu noiembrie 2007, de cînd a fost anulată interdicţia la livrările de vin moldovenesc în Rusia, 44 de înterpinderi vinicole din Republica Moldova au reînceput  exportul vinurilor pe piaţa rusa. Pe parcursul anului curent pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost exportate 26,7 mln litri de vin şi 3,9 mln litri de cognac.