Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-15/parlamentari-letoni-efectueaza-o-vizita-de-lucru-la-chishinau-7756.html
Data: Dec 15, 2008 (10:53)

Parlamentari letoni efectuează o vizita de lucru la Chişinău

O delegaţie a grupului de prietenie cu Republica Moldova a Seima Republicii Letonia efectuează, în perioada 15-17 decembrie, o vizita de lucru la Chişinău, relatează Serviciul de presă al Legislativului.

Pe parcursul zilei de astăzi membrii delegaţiei vor avea întrevederi cu vicepreşedintele Parlamentului Iurie Roşca, preşedinte al grupului parlamentar de prietenie cu Letonia, cu Grigore Petrenco, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană.

Programul vizitei mai prevede întîlniri cu Vladimir Ciobanu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru administraţia publică, ecologie şi dezvoltarea teritoriului, Valeriu Ostalep, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, precum şi cu reprezentanţii Comunităţii letonilor din Republica Moldova.

În cadrul dialogului cu parlamentarii letoni vor fi abordate subiecte privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale interparlamentare, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, cooperarea bilaterală în domeniul administraţiei publice locale şi altele.

Grupul moldovenesc de prietenie cu Republica Letonia este constituit din 30 de deputaţi. În prezent este în vigoare Acordul de colaborare dintre grupurile de prietenie din cadrul parlamentelor celor două ţări, semnat la 2 decembrie 2003. La 21 mai 2007 la Riga a fost semnat  Memorandumul trilateral moldo-letono-suedez de cooperare interparlamentară.