Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.12.2008

La 16 decembrie la Viena vor avea loc consultări neoficiale în formatul „5+2”

Despre aceasta i-a comunicat liderului transnistrean pretinsul ministru de externe din Transnsnitria, Vladimir Iastrebciak.  El a menţionat că la consultările de la Viena va participa şi delegaţia transnistreană.

De asemenea, Iastrebciak l-a informat pe Smirnov  despre convorbirile avute recent la Moscova, la MAE rus, în cadrul cărora a fost examinată sotuţia actuală privind reglementarea transnistreană, precum şi cooperarea bilaterală dintre Rusia şi Transnistria în domeniul economic, social şi politic.

De notat că la 15 decembrie, la Chişinău, ministrul Reintegrării din Moldova Vasile Şova a avut convorbiri cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene, Kalman Mizsei, şi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry.

În particular, interlocutorii au discutat rezultatele reuniunii miniştrilor de externe ai OSCE, care a avut loc recent la Helsinki, precum si procesul de pregătire al consultaţiilor în formatul 5+2 de la Viena. Participanţii la întrevederi şi-au exprimat determinarea de a-şi continua, în ciuda dificultăţilor existente, eforturile perseverente în vederea promovării procesului de reglementare, inclusiv în domeniul reluării negocierilor în formatul 5+2, în scopul atingerii unor rezultate concrete.

De asemenea, a fost menţionată importanţa deosebită acordată stimulării activităţii  grupurilor de lucru în sfera întăririi încrederii şi securităţii.

cuvinte-cheie: Transnistria | negocieri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus