Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.12.2008

MAE român şi-a exprimat surprinderea şi preocuparea în legătură cu refuzul CCA de a prelungi licenţa pentru PRO TV

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat vineri, 12 decembrie, surprinderea şi preocuparea faţă de refuzul autorităţilor din Republica Moldova de a prelungi licenţa postului "Pro TV Chişinău". "O asemenea măsură este în totală contradicţie cu cerinţa respectării libertăţii de expresie, cu normele şi cu valorile Uniunii Europene, la care Republica Moldova aspiră să adere", se arată în declataţia de presă a purtătorului de cuvând al MAE român Cosmin Boiangiu.

Potrivit declataţiei, acţiunea CCA din Moldova, "face parte dintr-o serie de acţiuni destinate să îngrădească libertatea de exprimare în Republica Moldova, în contextul apropierii alegerilor parlamentare din 2009: stoparea retransmisiei Televiziunii publice române, refuzul acreditării unor corespondenţi de presă, limitarea accesului opoziţiei la mijloacele media de stat, presiuni exercitate asupra mass media".

„MAE reaminteşte că prin concluziile Consiliului Afaceri Generale din 13 octombrie 2008, concomitent cu exprimarea disponibilităţii de aprofundare a relaţiilor UE - R. Moldova, cei 27 au transmis şi un mesaj clar în sensul că ritmul şi calitatea reformelor din Republica Moldova, inclusiv implementarea angajamentelor asumate în domeniul libertăţilor fundamentale, vor determina evoluţia viitoare a relaţiei acestui stat cu Uniunea Europeană", se mai arată în declaraţia purtătorului de cuvând al MAE român Cosmin Boiangiu.

cuvinte-cheie: PRO TV | CCA | licenta

Comentarii (0)

 

Related news

Sus