Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-12/igor-dodon-a-participat-la-shedintza-consiliului-economic-al-csi-moscova-7744.html
Data: Dec 12, 2008 (22:12)

Igor Dodon a participat la şedinţa Consiliului Economic al CSI Moscova

In cadrul sedintei au fost puse in discutie un spectru larg de probleme ce tin de transportul auto marfar, formarea centrelor de marketing pentru promovarea marfurilor si serviciilor statelor CSI, etc. Una din principalele subiecte abordate este minimalizarea impactului si consecintelor  crizei financiare mondiale si dezvoltarea cooperarii economice a tarilor CSI, informeaza serviciul de presa al MEC.

In discursul Prim-viceprim-ministrului  Igor Dodon la sedinta Consiliului a fost acordata o deosebita atentie preluarii Presedintiei CSI de catre Republica Moldova in anul 2009. Igor Dodon a declarat ca "Republica Moldova in calitate de tara-presedinte in 2009 al CSI, intentioneaza sa promoveze activ elaborarea si realizarea unor masuri concrete pentru solutionarea problemelor de ordin economic din tarile Comunitatii. Din vizorul nostru nu vor fi omise astfel de domenii de colaborare importante, precum ar fi transportul, energetica, dezvoltarea sectorului agrar, etc."

In cea de a doua jumatate a zilei de vineri, 12 decembrie, Igor Dodon, a avut o intrevedere bilaterala, cu vice-presedintele Companiei „Gazprom" Valerii Golubev, in cadrul careia au fost discutate subiecte ce tin de colaborarea in domeniul livrarii gazelor naturale, reglementarearii datoriilor fata de Gazprom si nivelul tarifelor pentru tranzitarea gazelor pe teritoriul Republicii Moldova.

In cadrul vizitei sale de doua zile la Moscova, Prim-viceprim-ministrul Igor Dodon va avea pe parcursul zilei de maine doua intrevderi bilaterale, cu ministrul Dezvoltarii Economice si Comertului al Federatiei Ruse Elvira Nabiulina si cu Presedintele celei mai mari banci rusesti „Sberbank" Gherman Gref.

Republica Moldova va prelua la 1 ianuarie 2009, presedintia Comunitatii Statelor Independente. Decizia a fost luata in cadrul Summit-ului Sefilor de Stat din CSI de la Biskek, Kyrgystan.