Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-11/fermierii-vor-primi-subventzii-de-700-de-lei-pentru-un-hectar-in-primul-an-shi-400-de-lei-in-al-doil-7695.html
Data: Dec 11, 2008 (09:14)

Fermierii vor primi subvenţii de 700 de lei pentru un hectar în primul an şi 400 de lei în al doilea an

Guvernul a aprobat proiectul Hotărârii Parlamentului privind Regulamentul privind modul de utilizare a mijloacelor fondului pentru subvenţionarea producătorilor agricoli. Potrivit documentului, fermierii vor primi subvenţii în mărime de 700 de lei pentru un hectar de teren agricol supus procesului de conversiune în agricultură ecologică în primul an şi 400 lei, în cel de-al doilea an de încadrare în circuitul agroalimentar ecologic.

Totodată, vor fi acordate subvenţii în mărime de 20% din preţul produselor agroalimentare ecologice comercializate pe piaţa internă şi 40% din preţul produselor exportate. Pentru înfiinţarea plantaţiilor pomicole cu soiuri înscrise în Registrul soiurilor de plante ale Republicii Moldova vor fi acordate subvenţii în mărime de 15 mii lei la un henctar de livadă superintensivă şi 10 mii lei la un hectar de livadă intensivă şi clasică de specii sămînţoase, precum şi de 7,5 mii lei la un hectar de livadă de specii sîmburoase. Subvenţiile menţionate vor fi acordate cu condiţia asigurării a cel puţin 10% din terenurile agricole prelucrate.