Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.12.2008

Adevarul: R. Moldova ar avea dreptul să ridice pretenţii teritoriale României - lideri de la Chişinău

Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Conducerea comunistă de la Chişinău consideră teritoriul României drept o parte a teritoriului moldovenesc, declaraţii în acest sens fiind făcute - miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate - de către lideri de la Chişinău, inclusiv preşedintele Vladimir Voronin.

'Dacă studiem istoria, atunci vedem că pentru prima dată apare denumirea de Moldova, dar nu România. Toţi ştiu că o parte a teritoriului României este teritoriu moldovenesc, acest lucru îl cunosc şi românii', a declarat prim-viceprim-ministrul de la Chişinău, Igor Dodon.

'Din această cauză, românii au un complex de inferioritate', a continuat preşedintele ţării, Vladimir Voronin, ideea celuilalt oficial de la Chişinău.

Emisiunea 'Fără bariere' a fost difuzată miercuri seara de postul NIT, considerat afiliat conducerii comuniste de la Chişinău. La emisiune - condusă de un jurnalist rus - au participat mai mulţi reprezentanţi ai conducerii comuniste de la Chişinău, iar principalele teme abordate au fost relaţiile Republicii Moldova cu Rusia, România şi problema transnistreană.

Sursa: Adevarul

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus