Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.12.2008

Guvernul a aprobat deschiderea unui cont corespondent temporar Centrului de casă şi decontări din Tiraspol, la Banca Naţională a Moldovei

În Şedinţa de Guvern, de azi, 10 decembrie 2008, a fost aprobat Proiectul hotărârii Guvernului „Cu privire la aprobarea Avizului la proiectul hotărârii Parlamentului cu privire la modificarea Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova  nr. 885-XIII din 19 iunie 1996 privind deschiderea la Banca Naţională a Moldovei a unui cont corespondent temporar Centrului de casă şi decontări din Tiraspol".

Viceministrul Finanţelor, Nina Lupan, a menţionat că la Banca Naţională a Moldovei va fi deschis un cont corespondent temporar Centrului de casă şi decontări din Tiraspol, iar filiala din Tiraspol a Centrului de decontări al Băncii Naţionale a Moldovei, va fi lichidată, pe motivul posibilităţilor avansate ale gestionării contului corespondent nemijlocit de către Centrul de casă şi decontări din Tiraspol.                                                               

Potrivit MF, Nina Lupan a specificat că, acest fapt va facilita optimizarea proceselor de ordin organizatoric, funcţional şi financiar, aferente decontărilor efectuate de către agenţii economici din Transnistria.

cuvinte-cheie: Ministerul | finantelor

Comentarii (0)

 

Related news

Sus