Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-10/cehia-ofera-burse-universitare-shi-postuniversitare-7686.html
Data: Dec 10, 2008 (22:37)

Cehia oferă burse universitare şi postuniversitare

Guvernul Republicii Cehe oferă cetăţenilor moldoveni 13 burse universitare şi postuniversitare pentru anul de studii 2009 - 2010. Oferta conţine burse de studii universitare în Cehia pe o perioadă de 3-4 ani, precum şi absolvenţilor de studii universitare care pot beneficia de burse pentru masterat (1-3 ani) sau doctorat (3-4 ani).

Pentru studii se oferă:

- 4 burse, studii superioare (ciclul I - bachelor): - cu durata de 3 - 4 ani; Domeniile: agricultură, economie, inginerie, mediul ambiant/ecologie, managementul resurselor umane.

- cu durata de 5 - 6 ani, studii de masterat, oferite numai pentru profilul medicină şi medicină veterinară. Limba de instruire - limba cehă Începerea studiilor este precedată de studierea limbii cehe timp de 2 semestre. La concurs pentru studii superioare pot participa deţinătorii diplomei de bacalaureat şi absolvenţii de liceu, promoţia 2009, cu media (nu mai mică de "8") a diplomei de bacalaureat sau a situaţiei academice calculate pe anii de liceu (pentru absolvenţii cl. XII).

- 2 burse - studii prin masterat cu durata de 1 - 3 ani;

- 7 burse - studii postuniversitare (doctorat) cu durata 3 - 4 ani.

Domeniile de studii: agricultură, economie, arhitectură, tehnologii informaţionale. Limba de instruire pentru ambele programe de studii este limba engleză. Aplicanţii pentru programele de studii în limba engleză vor susţine un examen la limba de instruire, care va fi organizat de către Ambasada Republicii Cehe din Chişinău.

Copiile actelor de studii şi Certificatul de naştere vor fi traduse şi legalizate la notar. Cheltuielile de călătorie internaţională tur-retur vor fi suportate de către candidaţi. Doritorii de a aplica pentru bursă vor prezenta dosarul cu actele necesare Ministerului Educaţiei şi Tineretului, Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană, până pe data de 30 decembrie curent. De asemenea, persoanele interesate în a afla mai multe detalii în acest sens pot apela la numărul de telefon 23 80 61.