Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.12.2008

Strategia naţională în domeniul securităţii demografice va fi definitivată pînă la 1 februarie 2009

O decizie în acest sens a fost luată, marţi, 9 decembrie. în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare, relatează Serviciul de presă al Executivului. Membrii comisiei au examinat proiectul Strategiei şi au constatat că aceasta mai necesită îmbunătăţiri din punct de vedere redacţional.

Documentul prevede direcţiile prioritare de activitate în domeniu pentru perioada 2009 - 2023, pe termen mediu fiind corelată la acţiunile stabilite în Strategia Naţională de Dezvoltare. Astfel, au fost abordate, printre altele, necesităţile de construcţie a locuinţelor sociale, dezvoltarea infrastructurii, asigurării cu apă potabilă şi energie, de protecţie a mediului, factori cu un impact nemijlocit asupra comportamentului demografic.

În acelaşi timp, documentul prevede acţiuni de natură să contribuie la creşterea nivelului natalităţii, a speranţei de viaţă, diminuarea migraţiei, eficientizarea politicilor de ocupare a forţei de muncă etc. Astfel, documentul va pune bazele unor politici guvernamentale consecvente în domeniul securităţii demografice.

În aceeaşi şedinţă au fost examinate proiectul Cărţii verzi a populaţiei, care urmează a fi editată cu suportul Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi procesul elaborării bazelor de date statistice privind persoanele plecate, durata aflării peste hotarele ţării şi reîntoarcerea lor în ţară.

cuvinte-cheie: demografic | securitate | Strategie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus