Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2008

Întrevedere Marian Lupu - Terry Davis

Marian Lupu, Preşedintele Parlamentului R.Moldova, a avut, în cadrul vizitei la Strasbourg, o întrevedere cu Terry Davis, Secretar General al Consiliului Europei, relatează Serviciul de presă al Legislativului.

Principalele subiecte abordate în cadrul dialogului s-au referit la cooperarea constructivă a Republicii Moldova cu Consiliul Europei, evoluţiile pozitive înregistrate în implementarea Rezoluţiei APCE 1572 din 2007, perspectivele soluţionării problemei transnistrene, precum si mecanismele de colaborare în vederea onorării depline a angajamentelor si obligaţiilor ţării noastre faţă de CoE.

Cu referire la perspectivele soluţionării conflictului transnistrean, Marian Lupu a accentuat importanta negocierilor în formatul „5+2", precum si a intensificării dialogului la diverse niveluri. În acest context se înscrie recenta vizită de studiu la Consiliul Europei a reprezentanţilor mass-media de pe ambele maluri ale Nistrului.

In cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul alegerilor parlamentare din 2009. Interlocutorii au apreciat pozitiv Conferinţa internaţională „Responsabilitatea democratică a mass-media in campaniile electorale", organizată de Parlamentul Republicii Moldova si Reprezentanţa Permanentă a CoE la Chişinău, la care au participat reprezentanţi ai partidelor politice, mijloacelor mass-media si ai societăţii civile. S-a pus în evidenţă importanţa desfăşurării alegerilor parlamentare din 2009 in conformitate cu normele democratice europene, în vederea avansării relaţiilor ţării noastre cu UE, precum şi trecerii Republicii Moldova de la etapa de monitorizare spre dialogul de postmonitorizare cu Consiliul Europei.

 

cuvinte-cheie: Marian Lupu | intrevedere | Strasbourg

Comentarii (0)

 

Related news

Sus