Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-05/deutsche-bank-este-interesat-sa-participe-in-proiectele-investitionale-din-republica-moldova-7610.html
Data: Dec 5, 2008 (21:38)

Deutsche Bank este interesat sa participe in proiectele investitionale din Republica Moldova

"Deutsche Bank este interesat sa participe in proiectele  investitionale din Republica Moldova", a afirmat reprezentantul Deutsche Bank James Kotsomitis in cadrul intrevederii de astazi cu viceministrul Economiei si Comertului Iurie Muntean.

Conform aprecirerilor efectuate de catre James Kotsomitis, criza economice mondiale a reusit sa se rasfringa asupra mai multor tari din regiune. Pe acest fon, Republica Moldova se deosebeste printr-o stabilitate economica, fapt ce a motivat Deutsche Bank sa fie interesat de a participa in 2009  in proiectele investitionale din tara noastra, in special in domeniul infrastructurii.

Potrivit MEC, pina acum Deutsche Bank nu a desfasurat nici un proiect in Republica Moldova, insa "daca ne reuseste sa incepem si sa sa realizam cu succes citeva proiecte in Moldova, suntem deschisi ideiei infiintarii unei reprezentante Deutsche Bank la Chisinau", a zis James Kotsomitis.

Viceministrul Economiei si Comertului Iurie Muntean a afectuat o scurta prezentare a cursului economic a Republicii Moldova pentru anul 2009, mentionind drept prioritar lansarea in prima jumatatea a anului 2009  a unor proiecte de amploare in infrastructura, ce vor  crea noi locuri de munca, vor garanta stabilitatea pietii valutare, si vor da un nou impuls dezvoltarii tuturor sectoarelor a economiei nationale implicate sau tangente cu domeniul constructiilor.

Deutsche Bank este  cel mai mare concern bancar german. Banca a fost fondata  in 1870. Deutsche Bank are o retea de peste 1500 de filiale in 76 de tari ale lumii  iar numarul de clienti atinge cifra de 13 mln.  Numarul de angajati a bancii  in anul 2007 a fost de  peste 78 mii persoane. Cifra de afaceri in 2007  a constituit 30,7 miliarde Euro iar venitul net  6,5 miliarde Euro.