Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.12.2008

FMI prognozează pentru anul curent o creştere economică în Moldova de cel puţin 6,5%, şi o rată a inflaţiei de 9%

FMI prognozează pentru anul curent o creştere economică în Moldova de cel puţin 6,5%, şi o rată a inflaţiei de 9%

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu misiunea FMI, care şi-a început activitatea la Chişinău, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

Misiunea Departamentului European al FMI, condusă de Graeme Justice, are ca scop efectuarea celei de-a cincea evaluări în cadrul Programului cu Guvernul Republicii Moldova. În paralel, a declarat dl Justice în cadrul întrevederii, misiunea va examina posibilul impact al evoluţiilor economice globale asupra economiei moldoveneşti în perspectivă medie.

„Pînă acum, criza economică nu a afectat Republica Moldova care, datorită integrării reduse în pieţele financiare internaţionale şi politicilor promovate de Guvern, are o performanţă destul de bună", a declarat Graeme Justice. Astfel, FMI prognozează pentru anul curent o creştere economică în Moldova de cel puţin 6,5%, şi o rată a inflaţiei de 9% la sfîrşitul anului, faţă de 11,5% prognozată iniţial.

În acelaşi timp, şeful misiunii FMI s-a arătat interesat de ritmul avansării reformelor în sectorul public şi de soluţionarea problemelor în sectorul termoenergetic în capitală.

Prim-ministrul Zinaida Greceanîi şi-a exprimat convingerea că părţile vor conveni asupra unor abordări comune, astfel încît această etapă a programului cu FMI să se încheie cu succes.

Referindu-se la situaţia macroeconomică, Prim-ministrul Zinaida Greceanîi a declarat că Guvernul urmăreşte cu atenţie situaţia pe pieţele financiare externe şi posibilul impact asupra economiei moldoveneşti.

 

cuvinte-cheie: FMI | Zinaida Greceanîi

Comentarii (0)

 

Related news

Sus