Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-01/primarul-de-chishinau-dorin-chirtoaca-filat-de-o-mashina-luxoasa-7508.html
Data: Dec 1, 2008 (14:00)

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, filat de o maşină luxoasă

Primarul general Dorin Chirtoacă a sesizat Comisariatul General de Poliţie al municipiului Chişinău, solicitând investigarea cazului de urmărire a sa de către o maşină timp de o oră.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, luni, în cadrul şedinţei operative de la primărie că, în seara zilei de vineri, 28 noiembrie curent, a fost urmărit timp de o oră de o maşină luxoasă „Mercedes-Benz". Edilul capitalei a afirmat că vineri seara un automobil, cu numere de înmatriculare TG AB 730, la volanul căruia se afla un bărbat, l-a urmărit în mod insistent.

Dorin Chirtoacă a reuşit să facă şi o poză, de pe telefonul mobil. Primarul general consideră că incidentul are legătură cu implicarea sa în campania electorală pentru alegerile parlamentare din România, care au avut loc la 30 noiembrie 2008. În acest sens, Chirtoacă a menţionat că în perioada campaniei electorale mai multe persoane au declarat că erau urmărite de maşini luxoase cu numere de înmatriculare din provincii.