Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.11.2008

Republica Moldova a devenit o insula a stabilităţii economice - Igor Dodon

"În 2008 investiţiile străine directe în economia Republicii Moldova vor atinge nivelul de $600-650 mln. În 2007 investiţiile străine directe au constituit $500 mln." a declarat prim-viceprim-ministrul, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon în cadrul întrevederii cu Preşedintele Fondului de investiţii Western NIS Enterprise, Patrick Arbor, relatează Serviciul de presă al MEC.

"O analiza comparativa a datelor macroeconomice din regiune denota ca Republica Moldova a devenit o insula a stabilităţii economice,  fapt ce ne permite sa prognozăm o creştere continuă a investiţiilor străine directe în Moldova" a menţionat Igor Dodon.

Prim-viceprim-ministrul a afirmat ca în anul 2009 Guvernul va depune toate eforturile necesare întru păstrarea stabilităţii economice prin începerea proiectelor de amploare în infrastructura şi o deosebita atenţie se va acorda dezvoltării sectorului de producere. Întru dezvoltarea acestuia se planifica a fi elaborate mecanisme de susţinere a producătorilor, precum ar fi de exemplu un program de acoperire parţiala de către stat a creditelor acordate producătorilor.

Preşedintele Fondului de investiţii Western NIS Enterprise Patrick Arbor a dat o înaltă apreciere politicii Guvernului Republicii Moldova în vederea asigurării stabilităţii economice precum şi noii politicii fiscale care a sporit interesul investitorilor fata de Republica Moldova. In acest context,  Patrick Arbor a afirmat ca Fondului de investiţii Western NIS Enterprise este cointeresat în majorarea investiţiilor sale in Republica Moldova.

Fondul de investiţii Western NIS Enterprise a fost creat in 1995, iniţial fiind capitalizat cu 150 mln dolari de catre Guvernul SUA. Fondul investeste capitaluri intre 1-10 mln USD, in intreprinderi din Ucraina si Moldova. Pina in prezent, WNISEF a investit circa 37 mln. mln USD în opt companii din Republica Moldova, printre care Glass Container Company, FinComBank, Fabrica de conserve „Natur Barvo", ProCredit Moldova, Moldova-Agroindbank, Efes Vitanta.

cuvinte-cheie: investitii | străine

Comentarii (0)

 

Related news

Sus