Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.11.2008

BERD acorda Mobiasbanca un credit in valoare de 20 de milioane euro

BERD, sustinand cresterea economica a sectorului privat, inclusiv intreprinderile mici si mijlocii in Moldova, a acordat un nou imprumut de 20 de milioane euro pentru Mobiasbanca - Groupe Societe Generale SA.

Mijloacele imprumutate vor fi folosite pentru a oferi finantare pe termen mediu si lung companiilor private din Republica Moldova, inclusiv IMM-urilor. Creditele acordate beneficiarilor vor fi pana la echivalentul sumei de 2 milioane de euro.

Mobiasbanca, una din bancile private lider in Republica Moldova este partenerul BERD incepand cu 1996. Banca isi concentreaza eforturile sale in sustinerea sectorul IMM si altor companii medii private din tara, pentru care accesul la finantarea pe termen lung este deocamdata dificil.

Nick Tesseyman, Business Group Director la Departamentul Institutii Financiare al BERD, a declarat ca noul imprumut este binevenit, in special tinand cont de conditiile financiare globale actuale. Finantarea pe termen lung a fost si asa dificila de obtinut in Moldova, chiar si in timpuri mai putin turbulente, dar in prezent a devenit si mai complicata. De aceea, in special acum, BERD joaca un rol semnificativ in sustinerea dezvoltarii sistemului bancar local si a mediului de afaceri, spune el.

Jean-Francois Myard, Presedinte al Mobiasbanca - Groupe Societe Generale SA, a adaugat: "Cooperarea de lunga durata stabilita cu BERD s-a dovedit a fi foarte valoroasa si va continua in contextul noii abordarii strategice a sectorului privat moldovenesc. Sectorul IMM reprezinta un sector de baza pentru Moldova in procesul de tranzitie la o economie de piata. "

Mobiasbanca este a cincia banca comerciala din Moldova in termeni de active si a patra dupa volumul activitatii de creditare si este parte a Grupului Societe Generale din anul 2007. Ea detine o licenta completa bancara oferind intreaga gama de produse si servicii bancare. Banca are scopul mentinerii pozitiei sale si marirea cotei de piata in Moldova, in special prin concentrarea eforturilor pe sectorul IMM local, unde exista o cerere puternica pentru serviciile sale.

BERD a inregistrat in anul 2008 o crestere semnificativa a volumului sau de afaceri in Moldova, cu proiecte in valoare de 77 de milioane de euro, semnate in acest an si cu perspective puternice pentru viitorul apropiat. Printre investitiile Bancii au fost proiecte ce tin de infrastructura, sectorul corporativ si institutii financiare.

cuvinte-cheie: BERD | Mobiasbanca

Comentarii (0)

 

Related news

Sus