Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-27/au-fost-curmate-doua-tentative-de-scoatere-ilicita-din-tzara-a-produselor-de-tutungerie-7484.html
Data: Nov 27, 2008 (19:55)

Au fost curmate două tentative de scoatere ilicită din ţară a produselor de tutungerie

În rezultatul unei operaţiuni realizate în comun a ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a angajaţilor Biroului vamal Leuşeni au fost curmate două tentative de scoatere ilicită din ţară a produselor de tutungerie în sumă de cca 120.000 lei., relatează Serviciul de presă al SIS. 

Pe data de 26 noiembrie curent,  în autobusul de marca „Mercedes" şi remorca acestuia, care circula pe ruta Moldova-Italia, într-un spaţiu special amenajat din peretele remorcii a fost depistat un lot de ţigări în număr de 5570 pachete de marcă „LM" şi „Marlboro". Ţigările nedeclarate controlului vamal au fost descoperite prin intermediul unui utilaj special.

Ulterior, în jurul orei 02.30, conform informaţiei oferite de către colaboratorii SIS, a fost supus controlului încă un autovehicul de marca „Setra", unde, pe întreg perimetrul tavanului autocarului, au fost ascunse peste 7000 pachete de ţigări de contrabandă de marcă „LM" şi „Marlboro", care urmau să fie exportate ilicit în Italia. 
  
În total, în noaptea de 26 spre 27 noimebrie 2008, la Postul Vamal Leuşeni, au fost depistate peste 12 000 pachete de ţigări.

Pe marginea acestor cazuri au demarat  proceduri de investigaţie, care vor stabili legalitatea exportului produselor de tutungerie, cît şi autenticitatea  acestora.