Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2008

Programul De la Fermier la Fermier, susţinut de USAID, îşi prelungeşte activitatea în Moldova pentru încă cinci ani

125 de voluntari experţi în businessul agricol vor veni în Moldova în 2008-2013 să ofere servicii de consultanţă gratuite fermierilor din Moldova. În următorii cinci ani, programul de la Fermier la Fermier prognozează o creştere potenţială directă şi indirectă în vânzări agricole totale de 10 milioane de dolari ca rezultat al acestui program. Folosind cunoştinţele şi experienţa de care dispun, consultanţii americani vor lucra împreună cu colegii lor din Moldova la îmbunătăţirea tehnicilor de producere, creşterea veniturilor de pe urma prelucrării care adaugă valoare, dezvoltarea produselor noi, introducerea tehnologiilor moderne, penetrarea pieţelor noi şi fortificarea serviciilor de suport în lanţurile valorice ale fructelor, legumelor şi produselor lactate. Programul De la Fermier la Fermier este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi e implementat de compania CNFA Inc.

Consultanţii americani vin în Moldova doar în calitate de voluntari. Aceşti specialişti de calificare înaltă, selectaţi datorită autorităţii lor în afaceri şi agricultură, lucrează până la trei săptămâni cu fermieri sau companii din Moldova. Ei abordează probleme tehnice şi financiare care pot îmbunătăţi performanţa comercială a gazdelor.

Acest program de două milioane de dolari promovează dezvoltarea agriculturii prin delegarea consultanţilor către fermierii mici, afacerile agricole, cooperative, asociaţii, grupuri de agricultori şi organizaţiile care oferă servicii de suport pentru businessul agricol. Programul trimite consultanţi voluntari la organizaţii-gazdă din două sub-sectoare strategice ale agriculturii - producerea fructelor şi legumelor şi a produselor lactate.

Companiile şi fermierii eligibili pentru asistenţa Programului De la Fermier la Fermier trebuie să arate un angajament puternic de a obţine rezultate mai bune şi idei clare pentru atingerea lor, să dispună de o istorie documentată de activitate de succes în afaceri şi să fie dispuşi să facă o contribuţie financiară pentru a acoperi o parte din costul aflării voluntarului în Moldova.

CNFA administrează Programul De la Fermier la Fermier în Moldova din 1999 şi acest nou program de cinci ani se bazează pe un rezultat solid care a fost obţinut în această perioadă.

Pentru a obţine informaţii suplimentare despre program, contactaţi-o pe Nadejda Mocanu, Coordonator Naţional al Programului De la Fermier la Fermier, la numerele de telefon: (+373 22), 577.935, 577.930 sau adresa de e-mail: nmocanu@moldova.cnfa.org.

Nota: CNFA, Inc. este o organizaţie americană consacrată stimulării creşterii economice în lume prin susţinerea antreprenoriatului, afacerilor private şi legăturilor comerciale. Ea este specializată în implicarea sectorului privat în instruiri, tehnologii moderne şi marketing ca o metodă de a îmbunătăţi competitivitatea, de a extinde exporturile, de a crea locuri de muncă şi, în final, de a genera venituri mai mari pentru fermieri, procesatori şi distribuitori.

Cu susţinere financiară din partea Guvernului SUA, Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) oferă asistenţă economică şi umanitară în peste 100 de state ale lumii pentru a oferi un viitor mai bun pentru toţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus