Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2008

Businessmenii moldoveni au avut întrevederi bilaterale cu antreprenorii cehi

La 26 noiembrie 2008, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldovei (CCI), în comun cu Ministerul Economiei şi Comerţului RM şi cu parteneri din Cehia a organizat Forumul Economic Moldo-Ceh. La eveniment au participat cca 20 antreprenori cehi şi cca 40 buninessmeni autohtoni ce îşi desfăşoară activitatea în diferite ramuri ale economiei.

 La deschiderea forului economic, preşedintele CCI a RM, Gheorghe Cucu a afirmat că desfăşurarea manifestării va contribui la formarea unei imagini obiective despre potenţialul economic al Moldovei, îndemnând întreprinzătorii cehi să facă investiţii în ţara noastră.

 În acelaşi context, Petr Kypr, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în Republica  Moldova a remarcat, că ţara pe care o reprezintă este deschisă spre colaborare, iar businessmenii cehi manifestă un interes vădit faţă de RM.

 Prezent la forum, viceministrul economiei şi comerţului Iurie Munteanu a prezentat oportunităţile investiţionale ale economiei RM, relevând că în primele 9 luni ale anului 2008, schimbul comercial dintre Republica Moldova şi Cehia a constituit cca 47 mln USD, înregistrând o creştere de cca 42% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

 Zdenek Zbitek, conducătorul delegaţiei întreprinzătorilor cehi, a accentuat, că businessmenii din ţara sa intenţionează să stabilească cu potenţiali parteneri din Moldova relaţii de colaborare în domeniile: construcţii, finanţe, comerţ, utilaj agricol, etc. Sursa citată a menţionat necesitatea intensificării schimburilor comerciale dintre cele două state, în vederea dezvoltării impulsionării dezvoltării economice.

Participanţii la Forul Economic Moldo-Ceh au avut întrevederi bilaterale directe, în timpul cărora au făcut schimb de contacte pentru a iniţiate noi relaţii de colaborare.

cuvinte-cheie: Moldo-Ceh

Comentarii (0)

 

Related news

Sus