Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.11.2008

Aplicarea Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară

În conformitate cu Legea contabilităţii o serie de entităţi, inclusiv entităţile care deţin o poziţie dominantă pe piaţă (entităţile ce depăşesc două din următoarele criterii: total venituri - 120 mln. lei, total valuta bilanţului - 60 mln. lei, numărul mediu scriptic al personalului - 500 persoane) sunt obligate să aplice şi să ţină contabilitatea, începând cu 1 ianuarie 2010, în exclusivitate în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Astfel, entităţile menţionate mai sus trebuie să treacă printr-un proces de tranziţie de la contabilizarea şi raportarea tranzacţiilor conform Standardelor Naţionale de Contabilitate (SNC) la contabilizarea şi raportarea acestora conform IFRS. Cerinţa de aplicare a IFRS este obligatorie din 2009, ceea ce la nivel de entitate ar însemna întocmirea primului bilanţ contabil în conformitate cu cerinţele IFRS deja la data de 1 ianuarie 2009.

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova organizează, în colaborare cu KPMG Moldova SRL, seminarul cu genericul „Aplicarea Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară". Seminarul se va desfăşura în perioada 1 - 5 decembrie 2008, între orele 13:00-18:00.

Scopul seminarului este de a ajuta entităţile să facă faţă provocărilor şi să utilizeze oportunităţile pe care le aduce implementarea IFRS.

Seminarul oferă  informaţii cu privire la: diferenţele dintre cerinţele SNC şi IFRS; exemple practice de aplicare a cerinţelor IFRS; cerinţe faţă de contabilizarea şi dezvăluirea informaţiei aferentă celor mai des întâlnite tranzacţii.

Conţinutul seminarului:

  • Condiţii generale ale IFRS
  • Elementele rapoartelor financiare
  • Prezentarea şi explicarea informaţiilor

Acest eveniment de informare şi sporire a calificării este destinat managerilor şi specialiştilor din domeniul financiar-contabil ai companiilor  din toate domeniile de activitate. detalii...

Numărul persoanelor în grup este limitat. Dumneavoastră aţi putea reuşi încă să vă înscrieţi pentru participare!

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon (22) 23-52-94.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus