Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.11.2008

Statul scoate la vânzare, însă la alt preţ, pachetele de acţiuni pe care nu a reuşit să le vândă anterior

În perioada 17-19 decembrie 2008, la Bursa de Valori vor avea loc licitaţii de vânzare a acţiunilor statului în 61 de societăţi pe acţiuni. Potrivit informaţiei prezentate de Agenţia Proprietăţii Publice şi Bursa de Valori a Moldovei, la vânzare sunt scoaseacţiunile statului în: magazinul UNIC, combinatul de tutun „Tutun CTC”, fabrica de covoare „Floare-Carpet”, „Glass Container Company”, „Ipteh” şi „Impethcom” şi alte acţiuni, care nu au avut cumpărători în cadrul licitaţiei anterioare, desfăşurate în perioada 5-7 noiembrie.

Pentru licitaţiile din 17-19 decembrie preţul unei acţiuni a magazinului „Unic” a fost majorat de la  5, 9 mii lei până la 6,6 mii lei, iar a unei acţiuni a  Institutului de proiectări tehnologice „Ipteh” şi a SA „Imtehcom” – de la 2,75 mii lei până la 2,84 mi lei. În total, statul intenţionează să obţină aproximativ 450 mil. lei din vânzarea acţiunilor sale la UNIC, 540 mil. lei pentru acţiunile la „Ipteh” şi 190 mil. lei- pentru SA „Imtehcom".  

Totodată, la unele acţiuni preţul a fost redus. Astfel, preţul iniţial al unei acţiuni ale statului la „Glass Container Company” a fost redus de la 1000 lei până la 720 de lei, iar preţul iniţial al unei acţiuni a statului la banca „Eurocreditbank” – de la 20 de lei până la 15 lei.

cuvinte-cheie: licitatii | Bursa de Valori | UNIC | Tutun CTC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus