Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.11.2008

Procuratura deschide dosar penal pe numele liderului AMN

Astăzi, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul falsificării şi utilizării de documente oficiale false de o persoană cu funcţii de răspundere - pretinsa scrisoare a Preşedintelui RM adresată Primului-ministru despre dispunerea modificării ritualului funerar în stat prin trecerea la utilizarea pretutindeni a sicrielor confecţionate din masa plastica în locul celor din lemn, relatează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

În procesul investigaţiilor efectuate, procurorii au stabilit că o atare scrisoare nu a fost formulată, întocmită şi nici semnată de Şeful statului. Or, acest document lipseşte din registrul de evidenţă a corespondenţei atît a Preşedinţiei, cît şi a Guvernului, iar formatul lui nu corespunde rigorilor impuse de instituţia Prezidenţială.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, deopotrivă cu circumstanţele falsificării şi utilizării scrisorii respective, Procuratura Generală va investiga motivul şi scopul pe care l-au urmărit autorii acestei provocări, prin care s-a încercat ofensarea sentimentelor cetăţenilor RM printr-o metodă cinică şi ilegală.

Urmărirea penală este efectuată de secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie: ritualului funerar

Comentarii (0)

 

Sus