Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-20/vindec-nd-trecutul-construim-viitorul-7397.html
Data: Nov 20, 2008 (18:21)

Vindecând trecutul – Construim viitorul

În numele organizaţiei Hope and Homes for Children din Marea Britanie şi a lui Georgette Mulheir, CCF-Moldova are deosebita plăcere să Vă invite la lansarea cercetării „Vindecând trecutul - Construim viitorul. Casele de Copii de Tip Familial din Republica Moldova". Cartea trasează istoria acestui serviciu de tip familial unic pentru copiii vulnerabili din Moldova, serviciu ce îşi sărbătoreşte toamna aceasta a 20-a aniversare. Cercetarea prezintă  multitudinea de lecţii şi descoperiri realizate pe parcursul muncii noastre active şi dedicate pentru şi împreună cu Casele de Copii de Tip Familial (CCTF) din Moldova.

Documentul a fost produs în cadrul proiectului „Sistemul Caselor de Copii de Tip Familial în Republica Moldova. Consolidarea calităţii şi a durabilităţii" care a fost spijinit de  Hope and Homes for Children din Marea Britanie şi implementat de CCF Moldova în perioada 2005-2008.

Obiectivul principal al proiectului a fost studierea dezvoltării sistemului CCTF şi evaluarea rezultatelor finale şi a impactului asupra copiiilor. Deja pe parcursul cercetării au fost oferite soluţii pentru unele nevoi urgente, iar lecţiile învăţate au fost aplicate în procesul de extindere şi reanimare a sistemului CCTF din Moldova. Guvernul moldovean a iniţiat un program naţional de dezinstituţionalizare.

Cercetarea succeselor şi eşecurilor sistemului CCTF va sprijini procesul de consolidare a capacităţilor, care vor fi mai târziu folosite la dezvoltarea serviciilor de îngrijire familială substitutivă.

Cercetători, copii şi părinţi-educatori din CCTF, profesionişti şi invitaţi - toţi vor împărtăşi păreri referitor la succesele şi provocările CCTF din Moldova. Sperăm că şi Dumneavoastră, reprezentanţi ai mass-media, ne Veţi onora cu prezenţa la acest eveniment.

Lansarea va avea loc la 21 noiembrie 2008, în Sala de Conferinţe a Cantinei Aparatului Guvernului RM (Strada Mateevici nr. 79). Începutul la 10:30.

Persoana de contact:

Livia Marginean

Tlf: 24 17 28 sau 23 25 28