Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.11.2008

Declaratie a Serviciului de presa al Presedintelui Republicii Moldova

Astăzi, Serafim Urechean a declarat, de la tribuna Parlamentului, că Preşedintele Voronin ar fi dispus modificarea ritualului funerar în Moldova şi trecerea la utilizarea pretutindeni a sicrielor confecţionate din masă plastică în locul celor din lemn. Avînd în vedere că această declaraţie mincinoasă, iresponsabilă şi blasfematoare este în măsură să jignească profund sentimentele multor cetăţeni ai Moldovei, Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova declară:   

În primul rînd, chestiunile privind ritualul funerar nu ţin de competenţa şi împuternicirile şefului statului şi nu au fost niciodată obiect al atenţiei sale. O excepţie, se prea poate, constituie faptul că, în anii preşedinţiei lui Vladimir Voronin, în Republica Moldova răposaţii într-adevăr nu mai sînt îngropaţi în cearşafuri precum în anii 90, ci în conformitate cu obiceiurile Bisericii Ortodoxe.      

În al doilea rînd, Serafim Urechean a demonstrat că, făcînd această declaraţie scandaloasă, încearcă să amintească de propria persoană fiind în stare să procedeze în cel mai josnic mod, inclusiv să falsifice acte, să calomnieze, să ofenseze sentimentele credincioşilor. Căderea totală a rating-ului partidului său, prăbuşirea absolută a încrederii din partea alegătorilor au subminat psihicul acestui politician într-o asemenea măsură, încît nu permit aprecierea declaraţiilor sale din punctul de vedere al bunului simţ.        

Serviciul de presă al Preşedintelui Republicii Moldova declară cu toată responsabilitatea că cele mai vechi şi sfinte obiceiuri ale poporului moldovenesc nu sînt ameninţate cu nimic, cu excepţia, eventualelor provocări primitive ale lui Serafim Urechean şi ale puţinilor săi adepţi.       

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus