Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.11.2008

CCI invită managerii să participe la Programul moldo-german de sporire a calificării

La 19 noiembrie 2008 Republica Moldova şi Germania au semnat un Memorandum de înţelegere reciprocă privind colaborarea în domeniul instruirii şi perfecţionării managerilor întreprinderilor economiei naţionale a Moldovei. Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii dintre ministrul federal al Economiei şi Tehnologiilor din Germania Michael Glos şi prim-viceprim-ministrul Igor Dodon, ministru al Economiei şi Comerţului din Moldova.

Semnarea memorandumului are drept obiectiv dezvoltarea cooperării în domeniul pregătirii şi perfecţionării cadrelor manageriale de la întreprinderile din diferite domenii ale economiei naţionale, conform Programului moldo-german de sporire a calificării.

Programul moldo-german este prevăzut pentru o perioadă de trei ani şi urmăreşte organizarea studiilor de instruire teoretică şi practică timp de o luna de zile la întreprinderi de profil din Germania. Cursurile de pregătire se vor desfăşura în centrele de instruire din diferite regiuni ale Germaniei, unde vor fi invitaţi cei mai buni experţi şi traineri. În rezultatul participării la Program, managerii moldoveni vor acumula experienţă modernă de gestionare, vor dezvolta relaţiile de afaceri cu potenţiali parteneri, vor atrage investiţii şi vor învaţa a activa pe piaţa mondială. Cheltuielile pentru stagiul de pregătire în Germania, inclusiv oferirea unei burse de cca 600 euro sunt finanţate de guvernul german.

Ministerul Federal al Economiei şi Tehnologiilor din Germania a desemnat în calitate de manager general al Programului Asociaţia InWEnt. La rândus său, Ministerul Economiei şi Comerţului din Moldova a numit Camera de Comerţ şi Industrie a RM în calitate de coordonator naţional al Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor.

Centru de Formare Continuă de pe lângă CCI a RM primeşte deja cererile pentru participare, care pot fi depuse de managerii întreprinderilor din diferite regiuni ale ţării. Tinerii managerii vor fi selectraţi după următoarele criterii: funcţie de manager la întreprindere, vârsta până la 40 de ani, cunoaşterea limbii engleze, participarea pe parcursul ultimului an la cursuri de sporire a calificării, interese comerciale bine determinate în Germania.

Pentru o mai bună desfăşurare a Programului şi pentru obţinerea rezultatelor scontate,  Centru de Formare Continuă de pe lângă CCI a RM organizează cursuri de limbă engleză în domeniul business-ului, seminare şi training-uri specializate, care vor contribui la pregătirea candidaţilor ce vor fi selectaţi pentru stagiere în Germania.

Cererile pentru înscriere la Program pot fi depuse la Centrul de Formare Continuă din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, bl. Ştefan cel Mare 151. Informaţii suplimentare aflaţi pe www.chamber.md, e-mail: seminar@chamber.md, tel: (22) 23-52-94.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus