Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2008

Moldova va primi 11,9 mil. dolari SUA de la Corporaţia Provocările Mileniului

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a mulţumit autorităţilor Statelor Unite ale Americii pentru includerea Republicii Moldova în Programul Guvernului american „Provocările Mileniului", care este percepută la Chişinău drept un semn de apreciere a politicilor actualei guvernări de consolidare a democraţiei şi asigurare a creşterii economice durabile.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu vicepreşedintele Corporaţiei Provocările Mileniului din Statele Unite John Hewko, preşedintele Legislativului moldovean Marian Lupu a subliniat importanţa semnării Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul Moldovei şi Corporaţia Provocările Mileniului, care prevede acordarea de CPM a unui grant în mărime de 11,9 mil. dolari SUA

Proiectele pentru asistenţă deplină Compact din cadrul Programului Provocările Mileniului prevăd realizarea tranziţiei la o agricultură performantă şi reconstrucţia a cinci porţiuni de trasee naţionale, inclusiv Chişinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina, şi Chişinău - Tiraspol - frontiera cu Ucraina.

Precum a comunicat serviciul de presă al Guvernuli, Memorandumul de înţelegere privind acordarea de suport destinat realizării studiilor de fezabilitate, tehnice, de mediu şi sociale pentru proiectele investiţionale ale Programului Compact va fi semnat joi, 20 noiembrie curent, la Chişinău.

Programul „Provocările Mileniului" a fost creat de Congresul SUA în anul 2004, la iniţiativa Preşedintelui George W. Bush. El prevede acordarea de ajutor financiar substanţial statelor cu venituri reduse pe cap de locuitor pentru dezvoltarea economică.

cuvinte-cheie: Provocările Mileniului | SUA | grant

Comentarii (0)

 

Related news

Sus