Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-17/la-chishinau-va-fi-examinat-impactul-razboiului-din-georgia-asupra-statelor-din-bazinul-marii-negre-7300.html
Data: Nov 17, 2008 (14:16)

La Chişinău va fi examinat impactul războiului din Georgia asupra statelor din bazinul Mării Negre

Experţi din 8 state se vor întruni la Chişinău la 21 noiembrie 2008  pentru a pune în discuţie noul cadru de securitate în regiunea Mării Negre de după războiul din Georgia, în cadrul unei conferinţe internaţionale, cu genericul „Regiunea Mării Negre: un câmp minat pentru securitatea ţărilor riverane ori o punte de cooperare?". Evenimentul este organizat de către Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul", în parteneriat cu Centrul pentru Studii Europene al Middle East Technical University (Ankara, Turcia) şi Fundaţia Friedrich-Ebert (Germania).

Lucrările Conferinţei se vor desfăşura la 21 noiembrie 2008 în Sala de conferinţe „Begonia" a Hotelului Leo Grand (Str. Mitropolit Varlaam nr. 77), cu începere de la ora 9.00. Traducerea va fi asigurată. La eveniment au fost invitaţi lideri de think-tankuri şi profesori universitari, formatori de opinie şi deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, editorialişti şi viitori lideri politici.

Astfel, experţi pe probleme europene şi de securitate, formatori de opinie şi directori de programe a unor importante centre independente de analiză politică vor evalua contextul şi factorii de risc pentru stabilitatea şi securitatea statelor din bazinul Mării Negre, impactul invaziei Rusiei în Georgia şi acţiunile de răspuns ale Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice. Subiectele incluse în Agenda Conferinţei din 21 noiembrie vizează dinamica instituţiilor existente în acest areal, evaluări ale unor conflicte „îngheţate" şi poziţia statelor implicate în proiectul de reconstrucţie a regiunii într-o zonă a păcii şi sinergiei euro-atlantice.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul relaţii publice al Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul", Laura Bohanţov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail laura.bohantov@viitorul.org