Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-17/cetatzenii-pot-depune-actele-pentru-a-beneficia-de-compensatzii-pentru-incalzire-7298.html
Data: Nov 17, 2008 (14:08)

Cetăţenii pot depune actele pentru a beneficia de compensaţii pentru încălzire

Începând cu 20 noiembrie, va demara procesul de depunere a actelor pentru acordarea compensaţiilor nominative pentru serviciile comunale şi pentru consumul de gaze naturale, lemne şi cărbune folosite pentru încălzire, a anunţat serviciul de presă al Primăriei. Actele pot fi depuse în cadrul Întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ, iar în sectorul Ciocana, pretura va informa suplimentar locuitorii despre locul unde vor fi colectate cererile locatarilor. Totodată, locuitorilor suburbiilor vor depune actele în cadrul primăriilor satelor (comunelor) şi oraşelor din componenţa municipiului Chişinău.

Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, până la data de 15 noiembrie a.c., preturile de sector şi primăriile localităţilor suburbane urmau să constituie Comisiile pentru examinarea documentelor depuse în scopul acordării compensaţiilor. În competenţa respectivelor Comisii a fost pusă aprobarea deciziilor despre acordarea ajutoarelor sociale pentru beneficiarii de compensaţii.

După cum a informat în cadrul şedinţei operative Petru Gontea, director-adjunct al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, până în acest moment au fost realizate toate măsurile necesare pentru demararea procesului de acordare a compensaţiilor nominative. În plus, la una din următoarele şedinţe ale Consiliului municipal Chişinău va fi înaintat un proiect de decizie privind alocarea surselor financiare necesare pentru asigurarea tehnică a instituţiilor ce vor colecta solicitările cetăţenilor. Petru Gontea a mai informat că până se vor acorda compensaţii, cetăţenii care consideră că pot beneficia de acest drept pot achita doar 60 la sută din valoarea facturii. În cazul în care Comisia va decide să refuze cererea, cetăţenii vor putea achita factura până la sfârşitul sezonului de încălzire.