Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2008

Vladimir Voronin s-a întîlnit cu şefii de Guvern ai CSI

Vladimir Voronin s-a întîlnit cu şefii de Guvern ai CSI

Preşedintele a salutat prezenţa Şefilor de Guvern din cadrul CSI la Chişinău, exprimîndu-şi speranţa în desfăşurarea cu mult succes a lucrărilor Summitului.

Vladimir Voronin a remarcat însemnătatea chestiunilor aflate pe agenda reuniunii curente, apreciind că cele mai importante poartă un caracter economic: Strategia de Dezvoltare Economica a CSI pîna în anul 2020, documentele cu privire la priorităţile colaborării în domeniul transportului în perioada de pîna în 2020, precum şi privind complexul de măsuri pentru sporirea securităţii alimentare a tarilor membre ale CSI. Preşedintele a menţionat că aprobarea chestiunilor sus-menţionate corespunde interesului comun în extinderea şi aprofundarea cooperării comercial-economice dintre statele membre ale CSI şi valorificarea deplină a potenţialului existent în acest sens.

Potrivit serviciului de presa al Presedintiei, Vladimir Voronin a mai subliniat responsabilitatea sarcinilor care-i revin ţării noastre în exercitarea, pentru prima dată în istoria CSI, a preşedinţiei în toate structurile Comunităţii - Consiliul Şefilor de Stat, Consiliul Şefilor de Guvern, Consiliul Miniştrilor Afacerilor Externe şi în Consiliul Economic ale Comunităţii Statelor Independente. Preşedintele a dat asigurări că partea moldovenească va întreprinde toate măsurile necesare pentru realizarea unei preşedinţii de succes a CSI, exprimînd disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti pentru o strînsă colaborare cu Secretariatul CSI.

În cursul întîlnirii Preşedintele a făcut o prezentare a situaţiei social-economice din Republica Moldova, s-a referit la rezultatele prealabile ale anului economic 2008, avîndu-se în vedere seceta care a afectat ţara în anul trecut şi inundaţiile din anul curent. În context Vladimir Voronin a exprimat gratitudine statelor membre ale Comunităţii pentru asistenţa acordată Republicii Moldova în vederea depăşirii consecinţelor calamităţilor naturale.

Preşedintele Comitetului Executiv, Secretarul Executiv al CSI, Serghei Lebedev, a remarcat şi cu acest prilej buna pregătire a Reuniunii Şefilor de Guvern CSI de la Chişinău, accentuînd de asemenea faptul că o atitudine foarte responsabilă este manifestată de autorităţile moldoveneşti şi faţă de pregătirile pentru exercitarea preşedinţiei în Comunitatea Statelor Independente.

Serghei Lebedev a ţinut să sublinieze experienţa pozitivă pe care o deţine Republica Moldova în organizarea Anului tineretului, care va putea fi foarte utilă în organizarea în anul 2009 a unui complex de acţiuni de susţinere şi promovare a tinerilor pe întreg spaţiul Comunităţii Statelor Independente, în corespundere cu decizia Summitului Şefilor de Stat de la Bişkek privind declararea anului viitor an al tineretului.

 

cuvinte-cheie: Voronin | CSI

 

Gallery

Comentarii (0)

 

Related news

Sus